Međunarodni festival glumca ''Zaplet 12'' Banja Luka

Još jedan uspjeh za 'Identitluk': Pavloviću nagrada za najboljeg glumca

''Suptilnim, minimalističkim i nenametljivim glumačkim sredstvima, glumac nam je predstavio lik malog, tragičnog čovjeka", stoji u obrazloženju žirija.
Kultura / Kazalište | 23. 11. 2020. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dražen Pavlović, glumac Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru dobio je nagradu za najboljeg glumca na Međunarodnom festivalu glumca ''Zaplet 12'' Banja Luka za ulogu u predstavi 'Identitluk'.
 
Predstava 'Identitluk' je koprodukcijski projekt HNK Mostar, Narodnog pozorišta Mostar i Studija za izvedbene umjetnosti iz Mostara.
 
Inače, ovo je sedma nagrada koju je ova predstava osvojila u vrlo kratkom vremenu od premijerne izvedbe.
 
''Suptilnim, minimalističkim i nenametljivim glumačkim sredstvima, glumac nam je predstavio lik malog, tragičnog čovjeka", stoji u obrazloženju žirija u sastavu Nataša Ivančević, Božana Bijelić i Petar Bilbija.
Foto: Bljesak.info / Detalj iz predstave Identitluk

Festival organizira Gradsko pozorište Jazavac" iz Banja Luke, a osim "Identitluka" na festivalu su u natjecateljskom programu odigrane i sljedeće predstave: "Prah", redatelja MIralema Zubčevića u produkciji Alteatra iz Sarajeva; "Nije čovjek ko ne umre", redatelja Marka Misirače i produkciji Pozorišta Prijedor; "Fine mrtve djevojke", redatelja Patrika Lazića i produkciji Beogradskog dramskog pozorišta; "Kabare - koncert za žlicu i gitaru" u produkciji zagrebačkog Teatra EXIT.

Kopirati
Drag cursor here to close