Info vodič

Završnica projekta EGPR 2019

Info vodič

Završnica projekta EGPR 2019

Kategorija: Razno

Ukratko

Završnica projekta EGPR 2019 (European Global Design Prooduct Realisation) će biti u ponedjeljak 17.6. u 10 sati ispred zgrade Mašinskog fakulteta Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru. EGPR je tečaj za razvoj novih proizvoda koji se provodi u akademskom virtualnom poduzeću. Sastoji se od priznatih europskih univerziteta i industrijskog partnera.

Ovaj model je pokrenut početkom 2000-ih i od tada se tečaj održavao s velikim uspjehom. U ovom projektu studenti uče kako raditi u međunarodnim timovima koji praktično realiziraju svoje ideje u stvarne proizvode. Studenti stiču interkulturalno iskustvo i međunarodne kontakte. Ovaj projekt omogućava mladim ljudima da pokreću inovacije i ostvare inovativne ideje.

Projekat EGPR 2019 realizirali su timovi studentata i profesora City univerziteta u Londonu, Univerziteta za inžinjering i ekonomiju u Budimpešti i Mašinskog fakulteta Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru uz partnerstvo firmi Masterwerk (Njemačka) i podružnice Kalim d.o.o. Jelah.

Tema projekta je razvoj inovativnog rješenja modularne parking nadstrešnice sa solarnim panelima za punjenje električnih i hibridnih automobila. U sklopu završnice bit će izložen i testiran prototip sistema razvijenog u sklopu projekta.

Vrijeme
17. 06. 2019. u 10:00
17. 06. 2019. u 11:00
Lokacija
Mostar

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close