Info vodič

Završna konferencija - Jačanje omladinskog aktivizma u borbi protiv korupcije

Info vodič

Završna konferencija - Jačanje omladinskog aktivizma u borbi protiv korupcije

Kategorija: Razno

Ukratko

Završna konferencija projekta 'Jačanje omladinskog aktivizma u borbi protiv korupcije u Bosni i Hercegovini: Znanje in, Korupcija Out' koji se u 10 odabranih gradova / općina u BiH implementira u periodu od 1. ožujka 2017. godine do 28. veljače 2019. godine bit će održana u Sarajevu (hotel 'Holywood') 20. veljače.

Cilj projekta koji su zajednički implementirali Udruženje Medijske inicijative i Centar za razvoj omladinskog aktivizma iz Sarajeva bio je da ojača glas i prisustvo mladih u antikorupcijskim aktivnostima koje se trenutno provode u Bosni i Hercegovini.

U projektnim aktivnostima koje su održane u deset odabranih gradova i općina / općina u BiH (Sarajevo, Banja Luka, Mostar, Tuzla, Brčko, Bihać, Istočno Sarajevo, Prijedor, Zenica i Foča) sudjelovalo je preko 200 mladih, a održan je niz treninga, studijskih posjeta, uličnih akcija i javnih događaja. Mladi su osim toga sudjelovali i u provođenju monitoringa rada javnih institucija, pisali tekstove o svom doživljaju korupcije, osmišljavali radove na temu borbe protiv korupcije i sl. Otvaranje konferencije je u 10 sati.

Vrijeme
20. 02. 2019. u 10:00
20. 02. 2019. u 15:00

Ostali info vodiči