Info vodič

Večer Afrike

Info vodič

Večer Afrike

Kategorija: Kultura

Ukratko

Afrika je najstarija naseljena teritorija na Zemlji i pretpostavlja se da ljudska vrsta potječe s tog kontinenta. Prelijepa, egzotična, divlja i neukrotiva, ali pored svih resursa koje ima nezamislivo siromašna.

Svake četiri sekunde u Africi umre jedno dijete od posljedica malarije, a lijek za malariju košta samo 1,28 KM, zamislite to. Toliko vrijedi život jednog djeteta tamo, djeteta koje nema ta sredstva, čije se sjajne okice gase, osmijeh silazi sa lica i prelazi u grč i gubi se svaka nada da će vidjeti ljepše i bolje sutra.

Mladog profesora geografije Dejana Nemčića dozivao je vapaj Afrike i krenuo je u svoju misiju s glavnom idejom da izgubljeni stari kontinent nije i ne smije ostati izgubljen, što je Dejan odlučio pokazati svima pokrenuvši udrugu 'Možemo zajedno', ali i akciju prikupljanja školskog pribora koja se 2016. godine munjevito proširila po cijeloj Hrvatskoj, a danas i u Bosni i Hercegovini.

Dejanova udruga 'Možemo zajedno' i Hrvatsko kulturno društvo 'Napredak', organizirali su humanitarnu akciju 'Olovka iz BiH u Africi piše stih', spasili su brojne živote, te osigurali školski pribor koji će biti dovoljan da jedan određeni period Afrikom zvoni smijeh, uzbuđenje, koje je znalo probuditi i lava.

Zato 26.6. od 18 sati u BIS-u (Kino Imperijal) u Titovoj 56 u Sarajevu očekuju se svi ljude dobre volje, čuvare pravih vrijednosti i malu i veliku raju…

Vrijeme
26. 06. 2019. u 18:00
26. 06. 2019. u 19:30
Lokacija
Sarajevo

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close