Info vodič

Sajam talijanskih Univerziteta u BiH

Info vodič

Sajam talijanskih Univerziteta u BiH

Kategorija: Obrazovanje

Ukratko

Veleposlanstvo Italije u Sarajevu će u subotu, 9. ožujka, u vremenu od 10 do 16 sati, na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, održati prvi Sajam talijanskih Univerziteta u Bosni i Hercegovini.

Sajam organiziraju Via Academica zajedno s Veleposlanstvom Italije u BiH i fondacijom 'Mozaik' kako bi bh. srednjoškolce i studente kao i sve zainteresirane za nastavak svog obrazovanja u Italiji upoznaju s nastavnim programima nekih od najprestižnijih talijanskih univerziteta, na kojima se nastava izvodi na engleskom i na talijanskom jeziku.

Sajam je odgovor na sve veći broj studenata koji se obraćaju veleposlanstvu sa zahtjevima za informacije o mogućnostima studiranja u Italiji i upisu na talijanske univerzitete. U tu svrhu, tijekom ovog odgađaja, osim štanda na kojem će zainteresirani dobiti promotivne materijale i razgovarati sa predstavnicima univerziteta, svaki od univerziteta će imati na raspolaganju dvadesetak minuta za predstavljanje svoje ponude, detalja o upisu, raznih pogodnosti u vezi sa studiranjem i stipendija.

U 12 sati, veleposlanik Nicola Minasi, odgovorne osobe Via Academice i predstavnici Univerziteta u Sarajevu pozdravit će prisutne, a svi predstavnici medija su pozvani da prisustvuju ovom događaju.

 

 

Vrijeme
09. 03. 2019. u 10:00
09. 03. 2019. u 16:00
Lokacija
Sarajevo

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close