Info vodič

Stolačka tarča - prvi dan

Info vodič

Stolačka tarča - prvi dan

Kategorija: Kultura

Ukratko

Javna ustanova 'Radimlja' i Općina Stolac 10. i 11.5. organiziraju peti srednjovjekovni sajam 'Stolačka tarča' na starom gradu Vidoškom iznad Stoca. Očekuje se da će prva manifestacija ovakvog tipa u Bosni i Hercegovini nadmašiti lanjsku, te privući veliki broj domaćih i stranih posjetitelja u Stolac.

Manifestacija će i ove godine imati međunarodni karakter. Očekuje se preko 15 viteških skupina iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovačke, i po prvi put i skupine iz Rumunjske. Program će trajati dva dana, petak i subotu popodne, a najavljen je i bogat program kako za mlađe, tako i za one zrelije.

Početak manifestacije je 10.5. od 16 sati kada će biti upriličen defile viteških skupina. Svečanost otvorenja je u 16:30 sati na Starom gradu. Ansambl 'Holloenek Hungarica' će nastupiti tog dana od 17:10 sati, potom će se predstaviti slovačka povijesna postrojba 'Ursus', a od 17:50 sati odigrat će se predstava 'Red ružice grada.

Potom slijede likovne radionice, radionica plesa za djecu, radionica streličarstva i keramike. Predstavljanje vitezova kreće od 19 sati.

Vrijeme
10. 05. 2019. u 16:00
10. 05. 2019. u 22:00
Lokacija
Stolac

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close