Info vodič

Sastanak delegacije Europske pučke stranke sa Ljubom Bešlićem i predstavnicima vjerskih institucija

Info vodič

Sastanak delegacije Europske pučke stranke sa Ljubom Bešlićem i predstavnicima vjerskih institucija

Kategorija: Politika

Ukratko

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko predvodi od 28. do 31. ožujka izaslanstvo Kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP) uključenih u skupinu zaduženu za Interkulturni i religijski dijalog. Zastupnici će u Bosni i Hercegovini posjetiti Mostar i Međugorje.

Na inicijativu zastupnice Zovko europski zastupnici sudjelovat će u susretima i obilasku Mostara i Međugorja u okviru interkulturnog i religijskog dijaloga kojeg Europska pučka stranka intenzivno vodi više od 20 godina i gdje je jubilarni 20. susret održan krajem 2017. godine u Zagrebu.

Zastupnici će se sastati s predstavnicima Mostarske biskupije, gradonačelnikom Mostara, zatim patrijarhata i islamske zajednice, a potom i sa predstavnicima nevladinih udruga, dok će drugog dana posjetiti Međugorje i imati susret s nadbiskupom Hoserom te upoznati se s radom zajednice Cenacolo.

U delegaciji koja će posjetiti Bosnu i Hercegovinu nalaze se europski zastupnici iz Italije, Njemačke, Nizozemske, Slovačke i Hrvatske te djelatnici Europske pučke stranke koji intenzivno već dugi niz godina rade na interkulturnom i vjerskom dijalogu. Izjave za novinare predviđene su u petak, 14:45 sati u Mostaru ispred hotela 'Mepas' u Mostaru.

Vrijeme
29. 03. 2019. u 14:30
29. 03. 2019. u 15:00
Lokacija
Mostar

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close