Info vodič

Sastanak članica regionalnog koordinacijskog odbora institucionalnih mehanizama za gender pitanja

Info vodič

Sastanak članica regionalnog koordinacijskog odbora institucionalnih mehanizama za gender pitanja

Kategorija: Razno

Ukratko

Agencija za ravnopravnost spolova Bosne i Hercegovine Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH organizira 1.12. u hotelu 'Novotel' u Sarajevu redovni radni sastanak članica Regionalnog koordinacionog odbora institucionalnih mehanizama za gender pitanja zemalja Zapadnog Balkana / Balkanska regija.

Cilj redovnog Regionalnog sastanka je pregled provedenih aktivnosti Regionalnog koordinacionog odbora i planiranje suradnje institucionalnih mehanizama u okviru Balkanske regije. Na sastanku će bili prisutni gosti iz Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Srbije.

Predstavnici medija u Bosni i Hercegovini mogu sudjelovati na konferenciji za medije 1.12. od 9:45 sati u hotelu 'Novotel' u Sarajevu, te mogu prisustvovati potpisivanju Memoranduma o suradnji između Ministarstva za ljudska i manjinska prava Crne Gore, općine Ulcinj i Regionalnog koordinacionog odbora institucionalnih mehanizama za gender pitanja zemalja Zapadnog Balkana / Balkanska regija na izradi Lokalnog akcionog plana za postizanje rodne ravnopravnosti u općini Ulcinj za period 2019-2021. godine.

Na početku Regionalnog radnog, sastanka prisutnima će se obratiti:
• Mehmed Zenka, ministar za ljudska i manjinska prava Crne Gore,
• Loro Nrekić, predsjednik opštine Ulcinj,
• Višnja Ljubičić, članica Regionalnog koordinacionog odbora i
• Samra Filipović-Hadžiabdić. članica Regionalnog koordinacionog odbora.

Vrijeme
01. 12. 2018. u 10:00
01. 12. 2018. u 13:00

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close