Info vodič

Radni sastanak rukovodstva SKB-a Mostar s ministrima zdravstva RH i FBiH

Info vodič

Radni sastanak rukovodstva SKB-a Mostar s ministrima zdravstva RH i FBiH

Kategorija: Razno

Ukratko

Radni sastanak vezan uz početak suradnje Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar sa Zavodom za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije (DNŽ) i Zavodom za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije (SDŽ) održat će se u petak, 14. lipnja, u prostorijama Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru s početkom u 11 sati.

Sastanku će nazočiti Ministar zdravstva Republike Hrvatske Milan Kujundžić, federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić te ravnatelj SKB-a Mostar Ante Kvesić.

Sukladno Memorandumu o suradnji u području zdravstva potpisanog 2011. godine između Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske i Federalnog ministarstva zdravstva, 5. lipnja 2019. godine potpisan je Sporazum i posebni Ugovor kojim su utvrđeni i način i uvjeti suradnje sa SKB Mostar u području hitnog medicinskog zbrinjavanja državljana Republike Hrvatske.

Hitno medicinsko zbrinjavanje odnosi se na državljane Republike Hrvatske s područja djelovanja Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije i Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske župabnije, a kojima je zbog bolesti, stradanja ili ozljede neposredno ugrožen život, pojedini organ ili dijelovi tijela odnosno kod kojih bi u kratkom vremenu moglo doći do životne ugroženosti, a u SKB Mostar mogu biti zbrinuti unutar tzv. zlatnog sata.

Protokol prekograničnog prijevoza životno ugroženih pacijenata u SKB Mostar utvrdio je Hrvatski zavod za hitnu medicinu kojim su definirane medicinske indikacije i kontraindikacije za prijevoz u mostarsku bolnicu koja će osiguravati zbrinjavanje životno ugroženih bolesnika svih dobnih skupina kroz 24 sata dnevno.

Nakon sastanka predviđene su izjave za medije na Medicinskom fakultetu, s početkom u 12.30 sati, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću SKB-a Mostar.

Vrijeme
14. 06. 2019. u 11:00
14. 06. 2019. u 12:30
Lokacija
Mostar

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close