Info vodič

Radionice - Medicina spavanja

Info vodič

Radionice - Medicina spavanja

Kategorija: Razno

Ukratko

3. ciklus radionica na temu Medicina spavanja, koja je od velikog značaja za zdravlje ljudi, imajući u vidu sve veći broj pacijenata s poremećajima spavanja, često neprepoznatih, nedijagnosticiranih i neliječenih.

Danas, u modernoj medicini, liječiti šećernu bolest ili hipertenziju, a ne znati kako osoba spava, tj. kako diše dok spava, nije dobar pristup i to je ono što provedbom projekta 'Sleep medicine' želimo promijeniti. Prva radionica iz trećeg ciklusa namijenjena stručnjacima, će se održati u utorak, 15. siječnja, u Centru za medicinu spavanja Sveučilišne kliničke bolnice Mostar (Kralja Tvrtka bb), s početkom u 13 sati.

Na toj će radionici biti predstavljene sljedeće teme: Trokut opasnosti; šećerna bolest, arterijska hipertenzija i opstrukcijska apneja tijekom spavanja; Biološki ritmovi, spavanje i poremećaji raspoloženja: fenomenološko preklapanje s terapijskom konotacijom ....

Druga radionica namijenjena je široj javnosti, a bit će održana isti dan u hotelu 'Mepas' u Mostaru, na VI. katu u dvorani 'Princess', s početkom u 18 sati. Na toj će radionici biti predstavljene sljedeće teme: Opstrukcijska apneja tijekom spavanja; Zašto loše spavamo?; Parasomnije; Kada hrkanje treba liječiti? i Pospanost.

Vrijeme
15. 01. 2019. u 13:00
15. 01. 2019. u 19:00

Ostali info vodiči