Info vodič

Radionica o medicini spavanja

Info vodič

Radionica o medicini spavanja

Kategorija: Razno

Ukratko

Medicina spavanja je od velikog značaja za zdravlje ljudi, imajući u vidu sve veći broj pacijenata s poremećajima spavanja, često neprepoznatih i nedijagnosticiranih, pa zato i neliječenih. Poremećaji spavanja izrazito su učestali. Prema međunarodnoj klasifikaciji ima ih 82. Oko 50 % ljudske populacije pati od neke vrste poremećaja spavanja.

Dio takvih poremećaja ne zahtijeva liječenje, dok neki ugrožavaju život, a neprepoznati su i povezani s najšire prisutnim bolestima današnjice poput kardiovaskularnih bolesti, srčanog infarkta, moždanog udara, šećerne bolesti tipa 2 i drugih.

Danas, u modernoj medicini, liječiti šećernu bolest ili hipertenziju, a ne znati kako osoba spava, tj. kako diše dok spava, nije dobar pristup i to je ono što provedbom projekta 'Sleep medicine žele promijeniti. Radionica će se održati u nedjelju, 9. lipnja, u hotelu 'Mepas' u Mostaru, na VI. katu u dvorani 'Princess', s početkom u 18 sati.

Teme koje će biti predstavljene su: Pristup bolesniku s poremećajem spavanja; Tlak, šećer i apneja u spavanju - trokut opasnosti i Kako doći u Centar za medicinu spavanja.

Vrijeme
09. 06. 2019. u 18:00
09. 06. 2019. u 19:30
Lokacija
Mostar

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close