Info vodič

Prvi sajam zapošljavanja osoba s invaliditetom

Info vodič

Prvi sajam zapošljavanja osoba s invaliditetom

Kategorija: Razno

Ukratko

Prvi sajam zapošljavanja osoba s invaliditetom u BiH koji će se održati u srijedu, 12.6. s početkom u 10:30 sati u Mostaru, Arena sport centar, ul. Mile Budaka bb.

Sajam se organizira u okviru projekta Power koji financira Europska unija s ciljem kreiranja boljeg okruženja za osobe s invaliditetom u BiH, osobito na području obrazovanja, zapošljavanja i podizanja javne svijesti. Cilj sajma je promovirati pravo na rad i zapošljavanje osoba s invaliditetom sukladno UN Konvenciji o pravima osoba s invaliditetom.

Očekuje se više od 40 izlagača iz javnog, nevladinog i gospodarskog sektora, koji će konkretnim primjerima pokazati kako osobe s invaliditetom mogu i žele raditi, te imaju pravo na rad i zapošljavanje. Posjetitelji i izlagači imat će priliku sudjelovati na radionicama o poticajima za zapošljavanje osoba s invaliditetom i o aktivnom traženju posla koje će predvoditi predstavnici javnih institucija s federalne i županijske razine.

Na svečanom otvorenju sajma nazočnim posjetiteljima i izlagačima obratit će se Veleposlanik Lars-Gunnar Wigemark, šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH; dr.sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, Dobrica Jonjić, pomoćnik ministra za rad i socijalnu politiku Federacije BiH; mons. Tomo Knežević, ravnatelj Caritasa BiH i Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostara.

Program prvog sajma zapošljavanja osoba s invaliditetom u BiH svojim glazbenim nastupom obogatit će i Denis Barta, pobjednik glazbenog show-a 2018. godine u Hrvatskoj, osoba sa 100% invaliditetom. Nakon uvodnih obraćanja, jedanaest pripravnika projekta Power iz Bosne i Hercegovine svečano će presjeći vrpcu i time službeno otvoriti Sajam.

Vrijeme
12. 06. 2019. u 10:30
12. 06. 2019. u 15:00
Lokacija
Mostar

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close