Info vodič

Promocija UNFPA izvještaja

Info vodič

Promocija UNFPA izvještaja

Kategorija: Razno

Ukratko

Promocija UNFPA izvještaja – Stanju svjetskog stanovništva pod naslovom 'Nedovršeni posao: Težnja za pravima i izborima za sve'.

Izvještaj pokazuje da, iako je mnogo toga postignuto, mnogo toga ostaje da se uradi kako bi se osnažili oni koji još nisu u mogućnosti da uživaju svoja prava i čiji su izbori još uvijek ograničeni. Potraga za pravima i izborima za sve je u toku, sa novim izazovima koji se stalno pojavljuju. Ovaj izvještaj prati napredak u oblasti seksualnog i reproduktivnog zdravlja i poziva vlade, civilno društvo, privatni sektor i pojedince da podrže slobodu izbora.

O izvještaju i aktualnom stanju u ovoj oblasti će govoriti dr Enida Imamović, iz UNFPA ureda u BiH, prof. dr. Draško Marinković, Prirodno-matematički fakultet, prof. dr. Ivanka Marković, Pravni fakultet, doc. dr. sc. med. Stela Stojisavljević, Medicinski fakultet i dr. Ives Šindrak, Dom zdravlja, Banja Luka.

Promocija će se održati u srijedu, 10. travnja, od 13:30 do 15 sati, svečana dvorana, Fakultet političkih nauka, Banja Luka, Bulevar vojvode Petra Bojovića 1A.

Vrijeme
10. 04. 2019. u 13:30
10. 04. 2019. u 15:00
Lokacija
Banja Luka

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close