Info vodič

Promocija knjige Sanjina Kodrića

Info vodič

Promocija knjige Sanjina Kodrića

Kategorija: Kultura

Ukratko

Promocija nove knjige prof. dr. Sanjina Kodrića 'Studia o literaturze Bośni i Hercegowiny: Globalne w lokalnym (Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Poznań, 2019)' održat će se u utorak, 2. travnja s početkom u 12 sati u svečanoj dvorani Dekanata Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu (Franje Račkog 1).

O knjizi će govoriti: prof. dr. hab. Bogumiła Kaniewska (prorektorica Univerziteta 'Adam Mickiewicz' u Poznanju), prof. dr. hab. Bogusław Zieliński (direktor Instituta za slavensku filologiju Univerziteta 'Adam Mickiewicz' u Poznanju), prof. dr. Muhidin Džanko (Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu) i prof. dr. Dijana Hadžizukić (Fakultet humanističkih nauka Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru).

Nova knjiga prof. dr. Sanjina Kodrića prva je knjiga jednog bosanskohercegovačkog znanstvenika u oblasti bosnistike ikad objavljena u Poljskoj, odnosno na poljskom jeziku.

Izdavač knjige je ugledni Univerzitet 'Adam Mickiewicz' iz Poznanja, čiji je Institut za slavensku filologiju jedan od najznačajnijih europskih slavističkih instituta.

Vrijeme
02. 04. 2019. u 12:00
02. 04. 2019. u 13:00
Lokacija
Sarajevo

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close