Info vodič

Prezentacija projekta - Slobodni mediji, slobodno društvo

Info vodič

Prezentacija projekta - Slobodni mediji, slobodno društvo

Kategorija: Razno

Ukratko

Prezentacija projekta 'Slobodni mediji, slobodno društvo', će se održati 24. lipnja sa početkom u 11 sati u hotelu 'Bristol' u Sarajevu.

Udruženje/udruga BH novinari i Asocijacija elektronskih medija (AEM) žele, ovim projektom, skrenuti pažnju na političke, financijske i institucionalne pritiske na medije, koji su rezultirali ozbiljnim kršenjem prava na slobodu informiranja u lokalnim zajednicama.

Cenzura, pritisci na urednike, nezakonita imenovanja, kršenje radnih i socijalnih prava medijskih profesionalaca - samo su dio postojećih političkih strategija i vještih manipulacija lokalnim medijima sa negativnim posljedicama na kvalitet i objektivnost medija u lokalnim zajednicama.

Takva ponašanja su u direktnoj suprotnosti sa standardima EU koji se odnose na rad medija u javnom interesu i na dobrobit svih građana u zajednici. Novinari i urednici lokalnih medija nisu dovoljno jaki da se sami suprostave ovim trendovima, a zakonska regulativa je široko postavljena i ne garantira sprječavanje političkih i drugih uticaja na rad lokalnih medija.

Vrijeme
24. 06. 2019. u 11:00
24. 06. 2019. u 13:00
Lokacija
Sarajevo

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close