Info vodič

Predstavljanje knjige - Ganga, s izvora glas

Info vodič

Predstavljanje knjige - Ganga, s izvora glas

Kategorija: Kultura

Ukratko

U sklopu Goranačkog kulturnog ljeta, u utorak 14. kolovoza održat će se predstavljanje knjige i nosača zvuka 'Ganga – s izvora glas'. Nosač zvuka je antologija gange od Cetine do Neretve na kojemu gangu izvode dvadeset i dva gangaša i jedna gangašice.

Knjiga, s druge strane, donosi znanstvene činjenice o nazivu i iskonoslovlju riječi ganga, dosadašnjim radovima o gangi, podjeli gange prema vrstama… Jure Miloš, urednik i voditelj cijelog projekta istaknuo je da će se predstavljanje ove knjige na 'Goranačkom ljetu' održati godinu dana nakon velikog predstavljanja u Grudama.

Predstavljanje knjige u sklopu 'Goranačkog kulturnog ljeta' održat će se u parku Goranci od 20 sati, a u programu sudjeluje autor knjige Ante Kraljević, radijski voditelj Tomislav Matković, doc. dr. Lidija Vladić Mandarić, pročelnica studija glazbene umjetnosti Sveučilišta u Mostaru. Monotonija predstavljanja razbijat će se gangama gangaških skupina iz Gruda, Posušja, Širokog Brijega i Mostara, zvukom gusala i nastupom HKUD Goranci.

Vrijeme
14. 08. 2018. u 20:00
14. 08. 2018. u 20:45

Ostali info vodiči