Info vodič

Potpisivanje sporazuma o povećanju energetske učinkovitosti

Info vodič

Potpisivanje sporazuma o povećanju energetske učinkovitosti

Kategorija: Razno

Ukratko

Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), u sklopu projekta 'Zeleni ekonomski razvoj' koji financira Vlada Švedske, potpisat će Sporazum o povećanju energijske efikasnosti 15 javnih objekta na području Kantona Sarajevo.

Realizacija mjera energetske efikasnosti će doprinijeti smanjenju emisija štetnih plinova, racionalizaciji troškova potrošnje energije, uštedi budžetskih sredstava i kreiranju novih radnih mjesta.

Sredstva za utopljavanje objekata osigurali su Vlade Švedske, Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo za rad, socijalnu politku, raseljene osobe i izbjeglice Kantona Sarajevo, Općine Ilijaš i Vogošća, J.U. 'Djeca Sarajeva' i Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH. Radove će realizirati UNDP.

Ceremonija će se održati u srijedu 10.4. sa početkom u 10 sati u zgradi Vlade Kantona Sarajevo, Reisa Džemaludina Čauševića 1, sala broj 129/I, Sarajevo. Planirano je da se medijima obrate:

- Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo
- Damir Filipović, ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo
- Marie Bergström, šefica Švedske razvojne agencije
- Sukhrob Khoshmukhamedov, v.d. rezidentni predstavnik UNDP-a u BiH.

Vrijeme
10. 04. 2019. u 10:00
10. 04. 2019. u 10:30
Lokacija
Sarajevo

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close