Info vodič

Potpis plana provedbe Platforme za mir

Info vodič

Potpis plana provedbe Platforme za mir

Kategorija: Kultura

Ukratko

Petnaest svećenika Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske Srpske pravoslavne crkve potpisat će Plan provedbe Platforme za mir, u ponedjeljak, 20. svibnja, u Vladikinom dvoru u Mostaru u 11 sati. U Planu provedbe jasno će se naznačiti konkretne aktivnosti koje proizlaze iz Platforme za mir, a koje će potpisnici u sljedećem razdoblju provoditi na terenu.

Svećenici koji će potpisati navedeni dokument dolaze iz lokalnih zajednica spomenute eparhije, i to Mostar, Široki Brijeg, Trebinje, Nevesinje, Čapljina, Čitluk, Konjic/Jablanica/Prozor-Rama, Vranjica i Igalo (Crna Gora) i Dubrovnik (Hrvatska).

Vladika Grigorije Durić je ranije potpisao Platformu za mir čime je omogućena provedba konkretnih aktivnosti na području Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske SPC, a koje će doprinositi izgradnji povjerenja i empatije, istinskom međureligijskom dijalogu, te stvaranju preduvjeta za suštinsko pomirenje između različitih naroda i građana.

Platforma za mir je dokument nastao u okviru USAID-ovog projekta PRO-Budućnost. Izjave za medije planirane su od 12 sati u mostarskom Vladikinom dvoru.

Vrijeme
20. 05. 2019. u 11:00
20. 05. 2019. u 12:00
Lokacija
Mostar

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close