Info vodič

Otvorenje izložbe Vlaha Bukovca i Mostarskog proljeća

Info vodič

Otvorenje izložbe Vlaha Bukovca i Mostarskog proljeća

Kategorija: Kultura

Ukratko

Matica hrvatska Mostar i Galerija 'Aluminij' u Grad na Neretvi dovode prvorazredna umjetnička platna Vlaha Bukovca iz riznice Umjetničke galerije Dubrovnik, a otvorenje ove vrhunske izložbe označit će i dizanje zastora ovogodišnjega Mostarskog proljeća, 21. Dana Matice hrvatske Mostar.

Neprocjenjivi postav, koji pristiže kao dar Dubrovnika Mostaru, nosi naziv 'Obiteljski portreti', a čini ga šesnaest remek-djela portreta najvećega hrvatskog slikara, čije je stvaranje dijelom svjetske umjetničke baštine.

Otvorenje je, uz izravan jednosatni televizijski prijenos BHT-a, uglavljeno za utorak, 19. ožujka, s početkom u 18 sati, a uz mnoštvo uglednika, u svojstvu visokoga pokrovitelja, Mostarsko će proljeće svečano otvoriti akademik Dragan Čović, predsjednik Hrvatskoga narodnog sabora BiH.

Svečanost otvorenja popratit će defile Mostarskih mažoretkinja i Hrvatske glazbe Mostar, od Hrvatskoga doma HS Kosača do Galerije 'Aluminij', a otvorenje će pohoditi i visoko izaslanstvo središnjice Matice hrvatske, na čelu s predsjednikom Stipom Boticom. Ulazak na svečanost otvorenja je slobodan.

Vrijeme
19. 03. 2019. u 18:00
19. 03. 2019. u 18:30
Lokacija
Mostar

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close