Info vodič

Okrugli stol - Kako vlast izdvaja novac za medije?

Info vodič

Okrugli stol - Kako vlast izdvaja novac za medije?

Kategorija: Razno

Ukratko

Mediacentar Sarajevo u partnerstvu sa Centrom za razvoj medija i analize (CRMA) i u suradnji sa Agencijom za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK) organizira okrugli stol pod nazivom 'Kako vlast izdvaja novac za medije? Za transparentnije i legitimnije financiranje medija iz javnih proračuna u BiH', koji će se održati 15. ožujka u Atrium dvorani, u hotelu 'Europe', u Sarajevu, s početkom u 11 sati.

Na okruglom stolu govorit će, između ostalih, direktor nizozemskog fonda za medije, René van Zanten, direktorica Centra za medijske politike Mirovnog instituta Slovenije, Brankica Petković, predsjednik Nezavisnog društva novinara Vojdovine, Nedim Sejdinović, izvršna direktorica Mediacentra Sarajevo, Maida Muminović, zamjenik direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH Dragan Slipac, načelnik Sekretarijata Vijeća za državnu pomoć BiH, Ranko Lučić i direktor Antikorupcijske mreže ACCOUNT, Eldin Karić.

Okruglom stolu prisustvovat će, između ostalih, predstavnici Ministarstva komunikacija i prometa BiH, RAK-a, antikorupcijskih tijela na županijskim nivoima, Komisije za informiranje Parlamenta Federacije BiH i Odbora za obrazovanje, znanost, kulturu i informisanje Narodne skupštine RS, predstavnici medija i nevladinog sektora.

Vrijeme
15. 03. 2018. u 11:00
15. 03. 2018. u 12:30

Ostali info vodiči