Info vodič

Obilježavanje Svjetskog dana talijanskih istraživača

Info vodič

Obilježavanje Svjetskog dana talijanskih istraživača

Kategorija: Razno

Ukratko

Veleposlanstvo Italije u Sarajevu sa zadovoljstvom najavljuje da će se u ponedjeljak, 15. travnja, u Tuzli, održati I Svjetski dan talijanskih istraživača, na dan obilježavanja 500-te godišnjice smrti Leonardo Da Vincija. Događaj organizira veleposlanstvo u suradnji s Prirodno-matematičkim fakultetom Univerziteta u Tuzli, u sklopu pregleda kojeg promovira Ministarstvo vanjskih poslova i međunarodne suradnje Italije radi širenja prednosti znanstvenih istraživanja i valorizacije izvrsnosti talijanskih znanstvenika i istraživača.

Događaj će biti otvoren na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli inauguracijom izložbe o Enricu Fermiju i drugim poznatim talijanskim znanstvenicima, uz pozdravne riječi veleposlanika Nicola Minasija i rektora Univerziteta u Tuzli, Nermine Hadžigrahić.

Nakon toga, u Rektoratu će se održati informativni seminar na kojem će se predstaviti znanstvene aktivnosti koje provodi Univerzitet u Tuzli i mogućnosti za suradnju u odnosu na talijansko iskustvo. Svi događaji su otvoreni za javnost.

Pored univerzitetskih profesora i lokalnih stručnjaka, na poziv veleposlanstva govorit će prof. Salvatore Capozziello, profesor na Univerzitetu 'Federico II' iz Napulja i član Napuljske sekcije prestižnog Nacionalnog instituta za nuklearnu fiziku, te Fabio Mazzolini iz 'Elettra - AREA Science Park' sa sjedištem u Trstu, talijanske javne istraživačke organizacije koja razvija inovativne metode i upravlja multisektorskim znanstveno-tehnološkim parkom u Trstu. Početak programa je u 10 sati.

Vrijeme
15. 04. 2019. u 10:00
15. 04. 2019. u 14:00
Lokacija
Tuzla

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close