Info vodič

Noć teatra, izvedba predstave - Derviš i smrt

Info vodič

Noć teatra, izvedba predstave - Derviš i smrt

Kategorija: Kultura

Ukratko

Narodno pozorište Mostar i ove godine cjelodnevnim programom uz besplatan ulaz sudjeluje na manifestaciji Europska noć teatra - Noć teatra BiH 2018., na dan kada teatri u nekoliko zemalja otvaraju svoja vrata i slave umjetnost.

Narodno pozorište Mostar ovim povodom će u subotu, 17.11. u jutarnjim satima organizirati edukativni program, a u 20 sati na velikoj sceni će biti izvedena predstava 'Derviš i smrt', predstava koja redovno izaziva veliki interes publike. Pozivaju publiku da se pridruži kazalištu i umjetnicima u obilježavanju ovog datuma. Ulaz na predstavu je slobodan, a nakon izvedbe publika se poziva na razgovor o predstavi.

U predstavi igraju Šerif Aljić, Saša Oručević, Emir Spahić, Emir Sejfić, Mirsad Elezi, Ajla Hamzić, Goran Lozo, Jasmin Krpo, Vedran Vilogorac, Bojan Beribaka i Amela Kreso.

Istog dana (u subotu, 17.11.) u jutarnjim satima Narodno pozorište Mostar za učenike srednjih škola organizira 'Dan otvorenih vrata': edukativno – zabavni program za mlade o teatarskoj umjetnosti, radu u kazalištu i svim elementima predstave, od ideje do realizacije, želeći im na ovaj način približiti teatarsku umjetnost i raditi na njenoj popularizaciji među mladima. U okviru ovog programa učenici će imati priliku upoznati se sa nekim od najznačajnijih predstava i umjetnika koji su ostavili trag u radu Narodnog pozorišta Mostar. Također, moći će se upoznati s radom iza scene, kao i svim segmentima ovog kazališta.

Ulaz na predstavu 'Derviš i smrt' je besplatan, a ulaznice se mogu preuzeti na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 do 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 i od 18 do 20 sati.

Vrijeme
17. 11. 2018. u 20:00
17. 11. 2018. u 21:30

Ostali info vodiči