Info vodič

Međunarodni istraživački dan učenika

Info vodič

Međunarodni istraživački dan učenika

Kategorija: Obrazovanje

Ukratko

Međunarodni istraživački dan učenika jedinstvena je prilika da srednjoškolci budu znanstvenici za jedan dan. Učenici u dobi od 16 do 19 godina u zemljama širom svijeta pozvani su da jedan dan provedu na obližnjem sveučilištu ili istraživačkom centru kako bi sudjelovali u autentičnom istraživačkom procesu.

Međunarodni istraživački dan učenika (13. ožujka 2019.) već se drugi put održava i u Mostaru zahvaljujući suradnji znanstvenika sa FESB-a Sveučilišta u Splitu, FPMOZ-a i Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru.

Toga će dana učenici Gimnazije 'fra Grga Martić' zajedno sa svojim profesoricama Silvijom Ćorić, Antonijom Topić i Matejom Doko jedan dan biti gosti FPMOZ-a i družiti se sa studentima i znanstvenicima dvaju sveučilišta koji će im pokušati približiti suvremenu znanstvenu metodologiju i tehniku koja omogućava povezanost cijeloga znanstvenoga univerzuma. Mostarski će gimnazijalci istodobno biti povezani s učenicima iz Peruge, Pavie, Madrida i Cipra s kojima će analizirati podatke, a rezultate analize zajednički će preko web konferencije moći prodiskutirati sa znanstvenicima na CERN-u.

Koordinatori ovog hvalevrijednog projekta približavanja znanosti mladima su prof, dr. Slavica Brkić i asistentica Antonija Bošnjak s mostarskoga Sveučilišta te prof. dr. Nikola Godinović i prof. dr. Ivica Puljak sa splitskoga. 'Međunarodni istraživački dan za učenike' će se održati 13.3. od 9 sati na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike u učionici br. 307.

Vrijeme
13. 03. 2019. u 09:00
13. 03. 2019. u 10:00
Lokacija
Mostar

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close