Info vodič

Kviz učenika osnovnih škola Mostara - Učimo povijest kako bi upoznali svijet

Info vodič

Kviz učenika osnovnih škola Mostara - Učimo povijest kako bi upoznali svijet

Kategorija: Obrazovanje

Ukratko

Prvi kviz učenika osnovnih škola Grada Mostara pod nazivom 'Učimo povijest kako bi upoznali svijet' koji će se održati u utorak, 16. travnja u Osnovnoj školi 'Silvije Strahimir Kranjčević' Mostar, s početkom 11 sati.

Cilj ovog projekta je postaviti povijest kao jedno od kroskurikularnih sjecišta saznanja kojima se sve više teži, stjecanje znanja o svijetu i ljudima u različitim kulturama i sredini oko nas, suvremenim događajima i zbivanjima, razvijanje timskog rada i učenje kroz zabavu.

Kviz je podijeljen u više kategorija: kultura (religija, slikarstvo); zabava (glazba, televizija, internet); mediji (film, književnost, strip); povijest (politika, mitologija) svijet (geografija, astronomija, ekonomija); životni stil (komunikacija, gastronomija, tehnologija); sport i igre (kompjutorske igrice i društvene igre); znanost (biologija, kemija, fizika).

Sudionici prvog kviza su učenici osnovnih škola Grada Mostara koji nastavu pohađaju na hrvatskome jeziku. Ovaj projekt je rezultat suradnje stručne savjetnice za povijest, Danijele Tomičić, i studenata Sveučilišta u Mostaru.

Planirano je da kviz traje do 12:30 sati, a izjave za medije se mogu uzeti prije početka i po završetku kviza.

Vrijeme
16. 04. 2019. u 11:00
16. 04. 2019. u 12:30
Lokacija
Mostar

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close