Info vodič

Konferencija za medije povodom promocije BEZ GMO certifikacije

Info vodič

Konferencija za medije povodom promocije BEZ GMO certifikacije

Kategorija: Business

Ukratko

Bosna i Hercegovina je zajedno sa 14 zemalja Dunavske regije sudjelovala u razvoju 'BEZ GMO Standarda' za Dunavsku regiju i prva je zemlja koja je na osnovu ovog standarda usvojila nacionalne BEZ GMO Smjernice.

Oznaka kvaliteta 'BEZ GMO Proizvedeno' garantira da je cijeli proces proizvodnje kontroliran i certificiran po BEZ GMO Standardu za Dunavsku regiju, što je jedinstvena oznaku za našu cijelu regiju i rezultat je višegodišnje suradnje Dunav Soja udruženja, 14 europskih ministarstva poljoprivrede i Agencije za sigurnost hrane Bosne Hercegovine.

Prvi uspješni primjeri BEZ GMO certifikacije i označavanja u Bosni i Hercegovini ostvareni su u suradnji sa kompanijama Bingo (jaja robne marke Bingo) i Bimal (biljno ulje).

Shodno navedenom, bit će održana konferencija za medije čiji je cilj promocija značaja BEZ GMO certifikacije i važnost označavanja poljoprivredno-prehrambenih proizvoda za konkurentnost domaćih proizvođača i prehrambene industrije u Bosni i Hercegovini.

Konferencija će se održati u utorak, 21. svibnja u 10 sati, zgrada Parlamentarne skupštine BiH, Trg Bosne i Hercegovine 1, Sarajevo, Press dvorana 3/2.

Na konferenciji će prisustvovati:
• Mirko Šarović, Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH
• Predstavnici entitetskih ministarstava poljoprivrede
• Džemil Hajrić, direktor Agencije za sigurnost hrane BiH
• Nataša Pucar, direktor korporativnih komunikacija kompanije Bimal
• Edin Ibrahimović, izvršni direktor za biznis operacije kopanije Bingo.

Vrijeme
21. 05. 2019. u 10:00
21. 05. 2019. u 10:30
Lokacija
Sarajevo

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close