Info vodič

Konferencija za medije fondacije Cure i fondacije za osnaživanje žena

Info vodič

Konferencija za medije fondacije Cure i fondacije za osnaživanje žena

Kategorija: Razno

Ukratko

Fondacija Cure, Fondacija za osnaživanje žena i Lobi grupa udruženja 'HO Horizonti Tuzla organiziraju konferenciju za medije 'Žene s margine u Tuzli žele bolju zdravstvenu zaštitu, ekonomsku i političku angažiranost', koja će biti održana u petak, 7.6. sa početkom u 10 sati u Damar centru (Branilaca BH 11) Tuzla.

Na konferenciji će predstaviti projekat 'Ženska prava - Agenda za pozitivne promjene', aktivnosti koje planiraju sprovoditi u Tuzli, kao i istraživanja: 'Aktivizmi s margina: procjena kapaciteta deset odabranih ženskih organizacija', autorica doc. dr. Amile Ždralović i prof. dr. Zlatiborke Popov Momčinović, i 'Pozicija, uključenost i prava žena koje pripadaju manjinskim i marginaliziranim grupama u Bosni i Hercegovini', autorica Aide Malkić i Emine Bošnjak.

Na konferenciji će govoriti:
- Vedrana Frašto - Predstavljanje istraživanja: 'Aktivizmi s margina: procjena kapaciteta deset odabranih ženskih organizacija' i 'Pozicija, uključenost i prava žena koje pripadaju manjinskim i marginaliziranim grupama u BiH'
- Mira Vilušić - 'Položaj i perspektiva žena u Tuzli'
- Medina Mujić – moderatorica.

Vrijeme
07. 06. 2019. u 10:00
07. 06. 2019. u 10:30
Lokacija
Tuzla

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close