Info vodič

Konferencija - Uticaj procesa pristupanja EU na jedinice lokalne samouprave

Info vodič

Konferencija - Uticaj procesa pristupanja EU na jedinice lokalne samouprave

Kategorija: Razno

Ukratko

Iako je pristupanje EU-u nešto što nam tek predstoji u budućnosti i što je daleko od vrha liste svakodnevnih prioriteta vlasti u Bosni i Hercegovini, savezi općina i gradova se trebaju početi pripremati već sada. Pristupanje se ne svodi samo na fondove EU-a, ono će donijeti mnogo drugih obaveza i mogućnosti za lokalni nivo, bilo izravno iz pravne stečevine EU-a ili kroz promjene koje će nastati (i koje su već u toku) u državnom i entitetskom zakonodavstvu i praksama.

Zbog toga će biti održana konferencija 'Uticaj procesa pristupanja Europskoj uniji na jedinice lokalne samouprave', koja će se održati 13. ožujka. sa početkom u 10 sati, u hotelu 'Bristol' u Sarajevu.

Konferencija ima za cilj da upozna predstavnike relevantnih institucija i organizacija, u čijoj su nadležnosti pomenute teme, sa nalazima izrađenih analiza i ulogom i budućim koracima saveza općina i gradova u procesu pristupanja Europskoj uniji.

Nj.E. Andrea Rauber Saxer, veleposlanica Švicarske u BiH, Nј.E. Anders Hagelberg, veleposlanik Švedske u BiH, Sinno Khaldoun, zamjenik šefa Delegacije Europske unije u BiH, Hamdo Ejubović, predsjednik Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova FBiH i predsjednik Saveza općina i gradova RS, Ljubiša Ćosić će biti na raspolaganju medijima za izjave u hotelu 'Bristol' u Sarajevu, u srijedu 13.3. u vremenu od 9:40 do 10 sati.

Vrijeme
13. 03. 2019. u 10:00
13. 03. 2019. u 15:00
Lokacija
Sarajevo

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close