Info vodič

Konferencija - Europski muzej godine

Info vodič

Konferencija - Europski muzej godine

Kategorija: Kultura

Ukratko

Ovoga svibnja, Muzej ratnog djetinjstva domaćin je centralnog događaja na europskoj muzejskoj sceni, konferencije Europski muzej godine, koju organizira u suradnji sa Europskim muzejskim forumom (EMF). Ovo je prvi put da se muzejska konferencija ovakve reputacije organizira u Bosni i Hercegovini.

Muzej ratnog djetinjstva dobitnik Muzejske nagrade Vijeća Europe za 2018. godinu, što mu je i otvorilo vrata za domaćinstvo Konferencije za 2019. godinu.

Četverodnevna konferencija, na kojoj se očekuje oko 250 sudionika, predstavlja spoj radionica, predavanja, panela, a završava gala ceremonijom, odnosno ceremonijom dodjele nagrada, koja će se održati u Narodnom pozorištu u Sarajevu. Ostale lokacije konferencije su: Unitic biznis centar, Zemaljski muzej, Muzej savremene umjetnosti Ars Aevi, rezidencija Britanskog veleposlanika u BiH, te Muzej ratnog djetinjstva.

Istaknuti predavači koji će uzeti učešće na konferenciji su: Suay Aksoy (Predsjednica Međunarodnog muzejskog komiteta – ICOM-a), Deyan Sudjic (Direktor Muzeja dizajna iz Londona, dobitnika nagrade Europski muzej godine za 2018. godinu), Jasminko Halilović (Direktor i osnivač Muzeja ratnog djetinjstva), te Sharon Heal (Direktorica Asocijacije muzeja Velike Britanije). Otvorenje konferencije je 22.5. u 19 sati u Nacionalnom muzeju BiH (Zmaja od Bosne 3, Sarajevo).

Vrijeme
22. 05. 2019. u 19:00
22. 05. 2019. u 20:00
Lokacija
Sarajevo

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close