Info vodič

Konferencija - Da nitko ne bude zaboravljen u procesu EU integracija

Info vodič

Konferencija - Da nitko ne bude zaboravljen u procesu EU integracija

Kategorija: Razno

Ukratko

U srijedu 22. svibnja u Sarajevu, bit će održana Nacionala konferencija pod nazivom 'Da nitko ne bude zaboravljen u procesu europskih integracija'. Ovaj događaj organizira njemačka nevladina organizacija Arbeiter-Samariter-Bund za Jugoistočnu Europu sa lokalnim partnerom LIR Civilno Društvo, a zajedno sa Ministarstvom rada i socijalne politike Federacije Bosne i Hercegovine i Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Konferencija se održava u okviru Inicijative za socijalnu dimenziju europskih integracija (ISD) Zapadnog Balkana, koja je pokrenuta 2018. godine kroz nastojanje ASB-a i lokalnih organizacija civilnog sektora Zapadnog Balkana, a uz podršku grupe uvaženih članova Europskog parlamenta, da osnaže dijalog između civilnog sektora, građana i političkih elita u Europskoj uniji i na Zapadnom Balkanu o potrebi za jačom socijalnom dimenzijom europskih integracija zemalja regije.

Ministri Vesko Drljača i Alen Šeranić će govoriti o stanju u oblasti socijalne politike, zdravstva i zapošljavanja, kao i reformama ovih sistema u proteklih nekoliko godina. Više o samoj Inicijativi kao i ISD projektu govorit će Elmir Bojadžić i Biljana Zgonjanin.

Na ovoj konferenciji uvodnim govorima će se obratiti uvaženi predstavnici EU, Nj.E. Lars-Gunnar Wigemark, šef Delegacije EU u BiH i njemačkog veleposlanstva u BIH Christian Sedat.

Vrijeme
22. 05. 2019. u 10:00
22. 05. 2019. u 12:00
Lokacija
Sarajevo

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close