Info vodič

Koncert World youth orchestra - Zvukovi prijateljstva

Info vodič

Koncert World youth orchestra - Zvukovi prijateljstva

Kategorija: Kultura

Ukratko

Veleposlanstvo Italije u Sarajevu sa zadovoljstvom najavljuje novi glazbeni projekt koji će biti ponuđen građanima Bosne i Hercegovine.

Početkom lipnja održat će se dva koncerta World Youth Orchestra, osnovanog 2001. godine izborom mladih glazbenih talenata iz cijelog svijeta u cilju promoviranja vrijednosti prijateljstva, sklada i sloge među narodima putem glazbe. U sklopu turneje, nakon Libanona i Maroka, WYO dolazi u Bosnu i Hercegovinu gdje će, pod rukovodstvom Maestra i Umjetničkog direktora Damiana Giuranne, izvesti IX simfoniju Ludwiga v. Beethovena, uz savršeno poklapanje sa Danom Europe 2019. i sa putom prema europskim integracijama ove zemlje.

Na inicijativu veleposlanstva, kao jačanje poruke koju promovira projekt orkestra, priključit će mu se 19 glazbenika Orkestra mladih Bosne i Hercegovine, koji dolaze iz cijele BiH. U svjetlu kulturne i političke vrijednosti, ovaj projekat podržavaju i veleposlanstvo Njemačke i Austrijski kulturni forum u Bosni i Hercegovini.

Koncerti će se održati u nedelju, 2. lipnja od 19:30 sati u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru, i u ponedeljak, 3. lipnja od 18 sati u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu. Koncert u Mostaru održat će se zahvaljujući velikodušnom sponzortvu Unicredit Banke. Ulaz na oba koncerta je slobodan i pozivaju građanstvo, a posebno učenike i studente da im se pridruže.

Vrijeme
02. 06. 2019. u 19:30
02. 06. 2019. u 20:30
Lokacija
Mostar

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close