Info vodič

Kolokvij - Ustavne i vanustavne korekture političkog sistema u BiH

Info vodič

Kolokvij - Ustavne i vanustavne korekture političkog sistema u BiH

Kategorija: Razno

Ukratko

Fondacija Centar za javno pravo u suradnji sa Institutom za društvena istraživanja Fakulteta političkih nauka organizira treći pravničko-politološki kolokvij o temi 'Ustavne i vanustavne korekture političkog sistema BiH'.

Pravničko-politološki kolokviji su mjesta otvorene diskusije između pravnika, politologa, teologa, filozofa i političara o najavljenoj temi.

U centru ovog kolokvija su pitanja modeliranja ustavnih promjena u BiH. Valorizirat će se politološka i pravna prespektiva političkog sistema BiH, sve s obzirom na činjenicu da se neophodnost izmjene postojećeg ustavnog modela potiskuje ili potpuno ignorira.

U tom će smislu otvorena pitanja predstaviti Nurko Pobrić (profesor ustavnog prava i umirovljeni sudac Županijskog suda u Mostaru), Goran Marković (profesor i dekan Pravnog fakulteta Istočno Sarajevo), Dženeta Omerdić (profesorica Pravnog fakulteta u Tuzli), Elvis Fejzić (Profesor Fakulteta političkih nauka u Sarajevu) i Harun Išerić (suradnik FCJP i asistent na Pravnom fakultetu u Sarajevu).

Kolokvij će se održati 6.6. od 11 sati u prostorijama Fakulteta političkih nauka u Sarajevu.

Vrijeme
06. 06. 2019. u 11:00
06. 06. 2019. u 12:00
Lokacija
Sarajevo

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close