Info vodič

Jazz fest u Mostaru - program Dosterrados

Info vodič

Jazz fest u Mostaru - program Dosterrados

Kategorija: Zabava

Ukratko

Jazz Fest Sarajevo će ovog mjeseca u Mostaru predstaviti 'Dosterrados' – dio programa bosanskohercegovačkih umjetnika realiziran proteklog studenog u okviru XX2. Jazz Festa Sarajevo.

U suradnji sa Pozorištem lutaka Mostar, 22. ožujka od 20 sati bit će održan koncert kvarteta 'Nairuz' gitariste Mirze Redžepagića i trija 'Barimatango'.

'Nairuz' je novi Redžepagićev projekat sa internacionalnim ansamblom kojeg čine basista Daniel More, nejista i vokalista Almedin Varošanin i flamenko plesačica Urška Centa. Mostarski koncert bit će premijerni nastup projekta 'Nairuz' u Mostaru i njihovog repertoara koji je spoj flamenka i makamske glazbe sa elementima sufijske poezije.

Uz kvartet 'Nairuz', kao dio programa 'Dosterrados' nastupit će i trio 'Barimatango' – pjevačica Jelena Milušić, multiinstrumentalista Atila Aksoj i kontrabasista Edvin Hadžić će izvesti romske i sefardske pjesme, uključujući i one sa područja Bosne i Hercegovine.

Ulaznice po cijeni od 10 KM mogu se kupiti u sistemu Kupikartu.ba, a na dan koncerta i na blagajni Pozorišta lutaka Mostar.

Vrijeme
22. 03. 2019. u 20:00
22. 03. 2019. u 22:00
Lokacija
Mostar

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close