Info vodič

Dani arhitekture

Info vodič

Dani arhitekture

Kategorija: Razno

Ukratko

Istraživački centar za prostor organizira pete po redu 'Dane arhitekture Banja Luka 2019' koji će se održati u periodu od 13. do 19. svibnja. Pod temom 'Re:housing / O stanovanju', Dani arhitekture Banja Luka 2019 razmatraju inovativne modele stanovanja, preispituju razvojnu transformabilnost stambenih [fizičkih] prostora, kao i suštinu stanovanja kao [emocionalnog, društvenog] procesa.

Dani arhitekture Banja Luka počinju u ponedeljak, 13. svibnja studentskom radionicom 'Domesticate' u ICP prostoru, te otvaranjem izložbe 'Housing' u 19 sati u Muzičkom paviljonu. U isto vrijeme i na istom mjestu, u utorak 14. svibnja, održat će se promocija knjige 'Budućnost stanovanja', autora Borislava Petrovića, Ivana Raškovića, Dušana Stojanovića, Pavla Stamenovića i Dalije Dukanac, a u srijedu 15. svibnja predavanje Siniše Cvijića povodom 100 godina Bauhausa. Srijeda je rezervirana i za urbanu šetnju koja prati stambenu arhitekturu moderne u Banjoj Luci (1929-1941).

Tijekom 17. i 18. svibnja, u pozorišnoj dvorani 'Obilićevo', imat ćete priliku da čujete Mirzu Mujezinovića (MALARCHITECTURE, Norveška), Luku Korlaeta (Hrvatska), Georgiosa Mitrouliasa i Michaila Raftopoulosa (AREA Office, Grčka), Nermu Linsberger (NERMA LINSBERGER ZTGMBH, Austrija), Zorana Abadića i Jelenu Bogosavljević (1X2STUDIO, Srbija), Nevenku Mančevu Adžijevsku (Arhipunkt, Sjeverna Makedonija) i Tomaža Krištofa (Krištof studio, Slovenija).

Vrijeme
13. 05. 2019. u 18:00
13. 05. 2019. u 21:00
Lokacija
Banja Luka

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close