Inženjerija

Posjetili vojnike koji rade na rekonstrukciji regionalne ceste Zijemlje – Rujište

Radovi koji su započeli 24. srpnja ove godine izvodit će se 34 radna dana.
Gospodarstvo / Industrija | 20. 08. 2019. u 16:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Mušić i Sjeran čestitali su pripadnicima OS BiH na do sada izvedenim radovima

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne Skupštine BiH Edin Mušić sa suradnicima i načelnikom Općine Istočni Mostar Božom Sjeranom u utorak su u pratnji Halida Spiljaka vodnika Inženjerskog bataljuna Oružanih snaga BiH posjetili radove koji se izvode na rekonstrukciji regionalne ceste Zijemlje – Rujište, koji se prostire na području Grada Mostara i Općine Istočni Mostar u dužini od 5,6 kilometara.

 

Ova nekada lokalna cesta koja je bila značajno devastirana, dovršetkom radova dobit će sve karakteristike regionalne ceste. Edin Mušić i načelnik Sjeran upoznali su sa dinamikom i kvalitetom radova koje izvode pripadnici Inženjerijskog bataljuna Oružanih snaga BiH. Mušić i Sjeran čestitali su pripadnicima OS BiH na do sada izvedenim radovima, navodeći da je ovo veliki poduhvat, jer su radili u jako teškim uvjetima uz visoke temperature.

''Završetkom predviđene rekonstrukcije ceste, ovaj svojevrsni kružni prsten faktički će prometno uvezati Blagaj - Mostar - Rujišta - Istočni Mostar i Nevesinje i bez sumnje će imati veliki značaj. Pored infrastrukture koja je bila znatno zapuštena u ovoj zoni, ova cesta će povezivati ljude na širem području.

Za lokalno stanovništvo ova dionica ima nemjerljiv značaj, jer je za njih jedina cesta kojom se mogu služiti. Našim kontinuiranim praćenjem dinamike radova i dolascima na teren iskazano je zanimanje, ali i značajna podrška za rekonstrukciju ceste'', rekao je Mušić.

Radovi koji su započeli 24. srpnja ove godine izvodit će se 34 radna dana. Halid Spiljak koji je uime Inženjerijskog bataljuna Brigade taktičke podrške Oružanih snaga BiH zapovjednik gradilišta, očekuje ukoliko vremenski uvjeti budu povoljni, kako će radovi biti završeni u predviđenom roku do 10. rujna 2019. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close