Natjecanje i druženje

Poziv na jelo: Dan ribe u Blagaju

Organizatori osim prijavljenih natjecatelja pozivaju i sve ostale da dođu i zajedno sa njima uz velika imena bh. kuharstva izvršite degustaciju riblje čorbe ili pastrmke sa žara.
Lifestyle / Hrana | 22. 04. 2019. u 00:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan ribe - natjecanje (fishijada) će se održati 27.4. na platou Sportsko rekreacijskog centra Bunica. Manifestacija je zamišljena kao promocija turizma, te kao i promocija gastro ponude Blagaja.

Natjecanje je otvoreno za sve ljubitelje kulinarstva. Prijave ekipa se mogu izvršiti do 25.4. Organizatori pozivaju sve ljubitelje prirode da prisustvuju ovoj manifestaciji.

Također, organizatori osim prijavljenih natjecatelja pozivaju i sve ostale da dođu i zajedno sa njima uz velika imena bh. kuharstva izvršite degustaciju riblje čorbe ili pastrmke sa žara.

Programom je predviđeno natjecanje u kuhanju (9:30 sati), pravljenju gurmanske riblje čorbe i ribe na roštilju. U 12:30 sati predviđena je prezentacija jela žiriju, a potom degustacija i zajednički ručak za sve sudionike, goste i posjetitelje. Oko 14 sati održat će se proglašenje pobjednika, te kulturno - zabavni program.

Natjecatelji su dužni osigurati roštilj, verige i lonac, te začine, dok će organizator osigurati ribu, drva, ćumur, stol za pripremu i prezentaciju jela, tanjire, pribor za jelo, te kruh. Prijave se mogu izvršiti putem Facebook stranice Udruženja omladine Blagaj.

Organizatori događaja su Udruženje omladine 'Blagaj' i Udruženje sportskih ribolovaca 'Neretva 1933'.

Kopirati
Drag cursor here to close