Razvojni forum ''Mediji i razvoj''

ŽZH povlači više od deset milijuna nepovratnih sredstava iz EU fondova

Treći razvojni forum Županije Zapadnohercegovačke na temu ''Mediji i razvoj'' održan je u srijedu u Agroturizmu ''Marića Gaj'' u Grudama.
Gospodarstvo / Ulaganja | 18. 12. 2019. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Od samog osnutka razvojne agencije ŽZH imali smo više od deset projekata koji su financirani iz fondova EU i samim tim smo jedni od lidera povlačenju i provedbi projekata, ne samo u Hercegovini, nego u cijeloj državi'', kazao je Radoslav Luburić, ravnatelj Razvojne agencije ŽZH – HERAG prilikom početka trećeg razvojnog foruma Županije Zapadnohercegovačke.

Foto: Bljesak.info / Radoslav Luburić

Treći razvojni forum Županije Zapadnohercegovačke na temu ''Mediji i razvoj'' održan je u srijdu u Agroturizmu ''Marića Gaj'' u Grudama.

Događaj je upriličen u suradnji s Predsjednikom Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenkom Ćosićem, a pridružili su se županijski ministri te načelnik Općine Posušje Branko Bago.

Foto: Bljesak.info / Razvojni forum ŽZH - Mediji i razvoj

Tom prilikom, predsjednik Vlade ŽZH Zdenkom Ćosić posebno je istaknuo zadovoljstvo realizacijom projekata koje je ova županija do sada napravila, što prekograničnim suradnjama što pojedinačnim. 

Foto: Bljesak.info / Zdenko Ćosić

''Ovo je mala relativno županija, a u realizaciji imamo više od deset projekata, većinom prekogranične suradnje, kroz koje u našu županiju povlačimo više od deset milijuna nepovratnih sredstava'', kazao je dodajući kako namjeravaju u buduće čak i intenzivirati ove aktivnosti.

Foto: Bljesak.info / Razvojni forum ŽZH - Mediji i razvoj

Ovogodišnji forum zamišljen je kao susret s medijima. ''Uzimajući u obzir kako mediji imaju izuzetno važnu ulogu u društvenim i razvojnim procesima, smatramo potrebnim razvijati blisku suradnju i partnerski odnos s medijima'', kazao je Ivan Jurilj, ravnatelj Ureda Vlade ŽZH za europske integracije.

Foto: Bljesak.info / Ivan Jurilj

Ovaj događaj prilika je da se kroz razgovor i druženje s medijima razmijene informacije s posebnim naglaskom na projekte financirane iz EU fondova.

Kopirati
Drag cursor here to close