Sastanak sa veleposlanicom

Zvizdić pozvao Nigriju da ulaže u BiH

Razgovarali su o ekonomskoj i gospodarskoj suradnji i suglasili se da je u budućnosti potrebno unaprijediti odnose ove dvije zemlje u svim segmentima
Gospodarstvo / Ulaganja | 17. 01. 2019. u 14:16 Ma. M.| Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić primio je u četvrtak u Sarajevu veleposlanicu Savezne Republike Nigerije za BiH Eniolu Ajayi.

Razgovarali su o ekonomskoj i gospodarskoj suradnji i suglasili se da je u budućnosti potrebno unaprijediti odnose ove dvije zemlje u svim segmentima, priopćeno je iz Vijeća ministara.

Istaknuli su, navode, sličnost dvije države u pogledu multietničnosti i multikulturalnosti i rekli da je za obje zemlje korisna izgradnja dobrih političkih i ekonomskih odnosa.

Predsjedavajući Zvizdić je naglasio značaj uspostavljanja diplomatskih i ekonomskih odnosa i rekao da BiH raspolaže iskoristivim sektorima za  buduću suradnju. Istaknuo je posebno sektor poljoprivrede, energetike, transporta i turizma.

Predsjedavajući Zvizdić i veleposlanica Ajayi su se suglasili da je dosadašnja suradnja na niskoj razini i da postoje velike mogućnosti za prezentiranje mogućnosti obje zemlje.

Predsjedavajući Zvizdić je pozvao predstavnike iz Nigerije da ostvare kontakte sa bosanskohercegovačkim gospodarstvenicima i da svoje resurse predstave sudionicima manifestacija poput Sarajevo Biznis Foruma.

Kopirati
Drag cursor here to close