Zadovoljni

Zvizdić i Terzić o dinamici izgradnje autoputa Vc

Time su omogućeni radovi na realizaciji brojnih dionica, od kojih je sedam u fazi izgradnje, dok su četiri u finalnoj fazi pripreme za početak radova, što govori o posvećenosti JP Autoceste FBiH realizaciji strateškog cilja izgradnje autoputa Vc.
Gospodarstvo / Ulaganja | 10. 02. 2020. u 16:11 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Denis Zvizdić i Adnan Terzić

Predsjedatelj Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić i direktor JP Autoceste FBiH Adnan Terzić  razgovarali su danas o aktualnoj i budućoj dinamici izgradnje autoputa Vc.

Zajednički su konstatirali da je autoput Vc, kao dio paneuropskog koridora koji BiH spaja sa centralnom Europom, najvažniji infrastrukturni projekt koji će značajno unaprijediti gospodarski razvoj i konkurentnost BiH.

Iskazano je zadovoljstvo dosadašnjim angažmanom državnih institucija u suradnji s međunarodnim financijskim institucijama, učinkovitom osiguranju potrebnih financijskih sredstava, kao i njihovoj konačnoj ratifikaciji.

Time su omogućeni radovi na realizaciji brojnih dionica, od kojih je sedam u fazi izgradnje, dok su  četiri u finalnoj fazi pripreme za početak radova, što govori o posvećenosti JP Autoceste FBiH realizaciji strateškog cilja izgradnje autoputa Vc.

Istaknuta je i važnost nastavka izgradnje autoputa prema sjeveru, posebno na dionici od Poprikuša do Medakova, odnosno Putnikovog brda, čime bi značajno bio povećana razina ukupne operativne funkcionalnosti autoputa Vc.

Zvizdić je iskazao punu posvećenost važnosti izgradnje infrastrukture, posebno autoputa Vc, kao i neophodnost brže ratifikacije svih financijskih sporazuma koji se odnose na ukupnu izgradnju infrastrukture na autoput Vc, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću PSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close