#MakarVaki

Zažmirite i zaobiđite stvarnost

''Mediji pišu puno više o negativnim, nego o pozitivnim stvarima'', kazao je tada načelnik jednog od mostarskih gradskih odbora.
Gospodarstvo / Ulaganja | 28. 06. 2018. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rupa na mostarskom Bulevaru, koja se otvorila još proteklog tjedna, još uvijek čeka konačnu sanaciju. Nakon što je vikend provela otvorena, početkom tjedna je zatrpana pijeskom, a asfaltiranje se još čeka.

Nažalost, iako su gradske vlasti više puta poručile kako se u javnosti stvara negativna slika o radovima u Mostaru, dovršeni radovi govori sami za sebe. Mostarska javnost uvjerila se više puta u ponavljanje radova, u sanacije saniranog i rekonstrukcije rekonstruiranog.

Još 2014. godine poručeno je iz jednog mostarskog Odjela kako ''ono čime je gradska administracija generalno nezadovoljna je stav medija prema radu te administracije''.

''Mediji pišu puno više o negativnim, nego o pozitivnim stvarima'', kazao je tada načelnik jednog od mostarskih gradskih odbora.

Ponovljeno je to i nakon jednog ''anonimnog poziva'' jer je broj s kojeg se pozivalo otkrio da se radi o jednom uredu Gradske uprave. Poručeno je tada medijima da se zbog njihova pisanja ljudi iseljavaju i da je sve negativno.

Mediji, naravno, hvale uspjehe ma koliko se oni manje čitali od neuspjeha. Ali mediji imaju i zadatak upozoriti i kritizirati sve loše kako bi ono postalo dobro. Ne može se zažmiriti nad neočišćenim prometnicama nakon prometnih nesreća, nad rupama i svemu onome na što građani ne mogu utjecati, nad nikad neodrađenim a obećanim trećim smjenama koje su trebale ubrzati radove. Ne može se zažmiriti na 'A je to akcijom krpljenja rupe koja se otvori, pa zakrpi, pa otvori, pa zakrpi... Ne može se zaobići stvarnost i ne reći da oni koji bi trebali - ne rade i oni koji bi trebali tražiti bolje - ne traže.

No, svima je jasno da se preko rupe ne može prijeći i da se ne može zažmiriti na stvari koje očito nisu do kraja urađene kako treba. Ako baš Gradu ne znači ništa pisanje medija i reagiranje javnosti na napise, a često su građani izvori tema za komentiranje (ne)rada, onda bi ljutnja svijeta koji je uložio novac u radove trebala značiti nešto.

Građani Mostara možda ne znaju ni tko su izvođači radova, projektanti, financijeri i nadzornici radova. Ne moraju ni znati, a neke od ovih stavki nikad neće ni biti poznate. No, od građana se ne može tražiti da žmire nad obnovljenim i novim stvarima i da ih zaobilaze u širokom luku umjesto da uživaju koristi od njih.

Kopirati
Drag cursor here to close