Zadovoljni

Završetak Balkanskog toka izuzetan uspjeh Beograda i Sofije

Borisov je prenio Vučiću da je završena prva sekcija auto-ceste od Sofije do granice sa Srbijom.
Gospodarstvo / Ulaganja | 02. 01. 2021. u 15:01 Srna

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Bugarske Bojko Borisov konstatirali su danas da je završetak izgradnje plinnovoda Balkanski tok i njegovo puštanje u rad izuzetan uspjeh dvije prijateljske i bratske države.

Oni su u telefonskom razgovoru naglasili da je riječ o značajnom podvigu, jer su radovi uspješno završeni u uvjetima pandemije virusa korona, priopćila je Služba za suradnju sa medijima predsjednika Srbije.

Borisov je prenio Vučiću da je završena prva sekcija auto-ceste od Sofije do granice sa Srbijom.

"Cijela dionica od Dragomana do Sofije bit će izgrađena do kraja 2021. godine, što znači da će time Srbija postati jedna od najvažnijih zemalja na tranzitnom putu između Zapadne Europe i Istanbula", navodi se u priopćenju.

Vučić i Borisov razgovarali su i o daljem unaprijeđenju ekonomske suradnje, kao i o različitim regionalnim pitanjima, među kojima je i izgradnja plinskog interkonektora između Srbije i Bugarske.

Ovaj gasni interkonektor bi dvije zemlje odmah počele da grade, a on će, poslije izgradnje interkonektora između Bugarske i Grčke, doprinijeti još većoj stabilnosti i energetskoj sigurnosti u regiji.

Kopirati
Drag cursor here to close