Na Spomen obilježju

Završeni radovi: Neumski mališani dobili uređeno igralište

Ukupan iznos troškova projekta obnove i uređenja dječjeg igrališta je iznosio oko 55.000 KM i realiziran je u dvije faze.
Gospodarstvo / Ulaganja | 13. 05. 2020. u 17:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekt uređenja dječjeg igrališta na Spomen obilježju u Neumu je ovog tjedna uspješno priveden kraju. Radovi izvedeni na dječjem igralištu uključivali su uklanjanje starih i oštećenih, te postavljanje novih sprava – pješčanik, klackalice, njihalice, ljuljačke te višenamjenske sprave s toboganima.

Sanacija i uređenje igrališta za najmlađe sugrađane obuhvatilo je i ograđivanje dječjeg igrališta te postavljanje zaštitne ograde oko istoga, ugradnja zaštitne anti-stres gumene podloge, kao i postavljanje stalaka za bicikle, priopćeno je u srijedu iz Općine Neum.

Ukupan iznos troškova projekta obnove i uređenja dječjeg igrališta je iznosio oko 55.000 KM i realiziran je u dvije faze.

Foto: Općina Neum / Igralište u Neumu

Radove I. faze je izvodilo poduzeće 'Glovis' d.o.o, a kroz projekt 'Igra nam je važna' financiran je sredstvima UniCredit banke i općine Neum uz administriranje RSG Media Group, a radove II. faze, koja je financirana sredstvima Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i sredstvima proračuna općine Neum, je izvodio obrt META-B.

Općina Neum će, navode, nastaviti ulagati sredstva u održavanje i rekonstrukciju postojećih sadržaja za rekreaciju, a igralište na Spomen obilježju Križ prvo je u nizu koje je temeljito obnovljeno na zadovoljstvo mnogih korisnika.

Foto: Općina Neum / Igralište u Neumu

Dječje igralište i sprave postavljene na njima namijenjene su najmlađim sugrađanima za aktivno provođenje vremena i razonodu, a nikako nisu namijenjeni mlađim ni odraslim korisnicima. Stoga, tvrde, apeliraju – čuvajmo imovinu!

''Molimo roditelje i djecu da se i dalje pridržavaju općih protuepidemijskih mjera, preporuka i uputa Stožera civilne zaštite, te se nadamo se da će i trenutna situacija i mjere uzrokovane korona virusom uskoro popustiti i da će sva naša djeca u potpunosti i bezbrižno moći uživati u svim sadržajima koje sada ovaj novouređeni prostor nudi'', stoji u priopćenju Općine Neum.

Dodaju da je dječje igralište namijenjeno za igru i druženje i kao i da je zajedničko vlasništvo svih stanovnika te da se ne uništava.

Kopirati
Drag cursor here to close