Koronavirus

ZZJZ FBiH potpisao ugovor s "Medimpexom" za nabavku cjepiva

Prva isporuka od 100.000 doza cjepiva će biti isporučena u roku od tri radna dana nakon potvrde o prihvaćanju akreditiva od proizvođača,
Gospodarstvo / Ulaganja | 19. 03. 2021. u 17:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH (ZZZ FBiH) je danas potpisao ugovor veledrogerijom „Medimpex“ d.o.o. Sarajevo za nabavku cjepiva protiv COVID-19 u Federaciji BiH.

Ovo je priopćeno iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

''Ugovor je potpisan nakon što je Vlada Federacije BiH na sjednici održanoj u utorak, 16. ožujka 2021. godine zadužila Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH da bez odlaganja potpiše ugovor sa odabranom veledrogerijom. "Medimpex" d.o.o. Sarajevo se ugovorom obavezao da isporuči 500.000 doza cjepiva "Sputnjik V" za potrebe imunizacije stanovništva na području Federacije BiH u 2021. godini, te da će prva isporuka od 100.000 doza cjepiva biti isporučena u roku od tri radna dana nakon potvrde o prihvaćanju akreditiva od prozvođača, a preostale isporuke od 400.000 doza cjepiva da će isporučivati sukcesivno.

"Medimpex" d.o.o Sarajevo se također obavezao da će od Federalnog ministarstva zdravstva ishoditi dozvolu za interventni uvoz kompletne ugovorene količine cjepiva, uz naznaku da će isto uvoziti i cariniti sukcesivno.

O navodnoj i eventualnoj registraciji cjepiva u narednom periodu Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH ne može špekulirati, te Vas molimo da se za takve vrste informacija obratite Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close