KPZ

Zatvorenicima u Zenici novi paviljon

Projekt vrijedan dva milijuna i 157 tisuća eura financirat će Delegacija EU iz sredstava IPA 2015, namijenjenih razvoju sektora pravosuđa u BiH.
Gospodarstvo / Ulaganja | 05. 07. 2019. u 13:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Kazneno-popravnom zavodu Zenica ovog mjeseca bi trebala početi izgradnja Paviljona IX, kapaciteta 236 osuđenika, koji će u potpunosti biti usklađen sa zahtjevima Europske unije kada je u pitanju smještaj, boravak i aktivnosti osuđenih osoba. 

Projekt vrijedan dva milijuna i 157 tisuća eura financirat će Delegacija EU iz sredstava IPA 2015, namijenjenih razvoju sektora pravosuđa u BiH. 

Izgradnja objekta površine 2.686 m2, koji bi trebao biti u funkciji za godinu dana, povjerena je konzorciju kompanija "Almy Gradnja", "Almy" i "Deling" iz Zenice, a nadzor će vršiti zenička firma "Aksa". Planovi i dinamika izgradnje objekta predstavljeni su na prezentaciji u upravi KPZ-a u prisustvu premijera ZDK-a Mirze Ganića i ministra pravosuđa i uprave ZDK-a Nebojše Nikolića. 

''Razvoj sektora pravosuđa je među prioritetima Vlade i ovom prilikom se zahvaljujem institucijama EU koja je osigurala sredstva za ovaj kapitalni projekt. Investicije imaju punu podršku Vlade, jer pokreću domaći sektor građevinarstva i ekonomiju Zeničko-dobojskog kantona, a paralelno se proširuju zatvorski kapaciteti sukladno propisima EU'', kazao je Ganić, priopćeno je iz Press službe ZDK.

Kopirati
Drag cursor here to close