Registracija nekretnina

Zadužili smo se još 20 milijuna eura

Projekt je usmjeren za podršku razvoju održivog sustava za registraciju nekretnina sa usklađenim zemljišnoknjižnim i katastarskim evidencijama
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 05. 2020. u 16:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH utvrdio je Prijedlog sporazuma o zajmu između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj (dodatno financiranje za Projekt registracije nekretnina), vrijedan 20 milijuna eura.

Od ovog iznosa Republici Srpskoj će biti alocirano 12.820.513,00 eura, a Federaciji BiH - 7.179.487,00 eura. Rok otplate zajma je 32 godine, uključujući sedam godina grejs razdoblje, priopćeno je iz Vijeća ministara.

Radi se o nastavku Projekta registracije nekretnina koji se provodi na osnovu zaključenog Sporazuma o financiranju između BiH i Međunarodne asocijacije za razvoj iz 2013. godine.

Projekt je usmjeren za podršku razvoju održivog sustava za registraciju nekretnina sa usklađenim zemljišnoknjižnim i katastarskim evidencijama kako Federacije BiH, tako i Republike Srpske.                       

Prijedlog sporazuma sa Osnovama za zaključivanje bit će dostavljen Predsjedništvu BiH u daljinu proceduru, a za bh. potpisnika je predložen ministar financija i trezora, priopćeno je iz Vijeća ministara.

Kopirati
Drag cursor here to close