Drvar, Glamoč i Bosansko Grahovo

Zaboravljeni: Sramotna odluka o sanaciji i rekonstrukciji javnih cesta

Načelnica općine Drvar Dušica Runić nazvala je sramotnom odluku da se u planu i programu zaštite, održavanja, sanacije i rekonstrukcije javnih cesta izostave Drvar, Glamoč i Bosansko Grahovo.
Gospodarstvo / Ulaganja | 13. 03. 2021. u 10:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnica općine Drvar Dušica Runić nazvala je sramotnom odluku da se u planu i programu zaštite, održavanja, sanacije i rekonstrukcije javnih cesta Uprave za ceste Hercegbosanske županije (HBŽ) izostave Drvar, Glamoč i Bosansko Grahovo.

Ona je kazala da je spomenutim planom odobreno financiranje lokalne cestovne infrastrukture na području Grada Livna i općine Tomislavgrad sa po 250.000 maraka te općine Kupres sa 100.000 maraka, dok su ostale tri općine izostavljene.

Po njezinim riječima, oni koji su donijeli odluku o raspodjeli sredstava nisu imali ni volje ni načina za ravnopravnu raspodjelu sredstava, iako se županijski proračun u velikoj mjeri puni eksploatacijom prirodnih bogatstava na području Drvara, Glamoča i Bosanskog Grahova.

- Mi smo jedina županija gdje između dvije općine nema asfaltiranog puta. Koliko još balvana treba prevesti da se asfaltira putni pravac Drvar - Glamoč ili da se bar održava, jer je regionalni putni pravac? - kazala je Runić.

Načelnica Drvara u petak je u Banjaluci s ministrom prometa i veza RS Nedeljkom Ćorićem razgovarala o izradi projektne dokumentacije za cestu Drvar - Istočni Drvar.

- Asfaltiranje ovog puta od izuzetnog je značaja za Srbe u povratničkim općinama i direktna veza između federalnog dijela Drvara s Republikom Srpskom - kazala je Runić.

Kopirati
Drag cursor here to close