Zaduženje

Za vodosnabdjevanje Brčkog 6 i pol milijuna eura

Rok otplate zajma je 15 godina, uključujući tri godine grace razdoblja na otplatu glavnice, a sredstva su alocirana na Brčko Distrikt BiH.
Gospodarstvo / Ulaganja | 30. 01. 2020. u 17:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo financija i trezora iniciralo je imenovanje izaslanstva za vođenje pregovora radi zaključivanja Ugovora o zajmu između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj za Projekt vodosnabdijevanja Brčko, vrijedan 6,5 milijuna eura, što je u četvrtak prihvaćeno na sjednici Vijeća ministara.

Realizacijom projekta će se, navode, osigurati uvjeti za poboljšan rad postojećeg sustava vodosnabdijevanja grada Brčko i prigradskih naselja, kao i stvoriti tehničke pretpostavke za njegovo daljnje širenje.

Projektom je planirana izgradnja glavnog transportnog cjevovoda (GTC) Plazulje - Potočari dugog 14 kilometara i dijela vodovodne mreže za potrebe vodosnabdijevanja grada, prigradskih naselja i industrijskih zona te dijela naselja u istočnom i zapadnom dijelu Brčko Distrikta.

Rok otplate zajma je 15 godina, uključujući tri godine grace razdoblja na otplatu glavnice, a sredstva su alocirana na Brčko Distrikt BiH.

Ministarstvo financija i trezora će nakon završenih pregovora Nacrt sporazuma dostaviti Vijeće ministara BiH na razmatranje u skladu sa Zakonom o zaduživanju, dugu i garancijama Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close