Otežani distributivni kanali

Za nabavku respiratora i opreme u RS-u isplaćeno 2.975.000 eura

Prema ovom ugovoru, troškovi uvoza i carine idu na trošak poduzeća "Medietik".
Gospodarstvo / Ulaganja | 16. 06. 2020. u 18:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Banjalučka firma "Medietik" sklopila je 7. travnja ugovor o nabavci 50 respiratora i prateće opreme sa švicarskom firmom "SPC Tehnologies AG", za šta je isplaćeno 2.975.000 eura, navodi se u ugovoru koji je u posjedu Srne.

Prema ovom ugovoru, troškovi uvoza i carine idu na trošak poduzeća "Medietik".

Srni je iz ovog poduzeća ranije potvrđeno da su svi respiratori i ventilatori za intenzivnu njegu u Republici Srpskoj nabavljani po tadašnjim tržišnim cijenama a specifikaciju respiratora dala je struka, stručni liječnici u Univerzitetskom kliničkom centru u Banjoj Luci.

Iz "Medietika" su naglasili da je nabavna cijena respiratora bila 59.500 eura, bez troškova uvoza, špedicije i transporta do samog odredišta, dok je prodajna cijena bila 134.455 KM, jer je ovo poduzeće platilo uvoznu špediciju i manipulativne troškove.

Iz ovog poduzeća kategorično su odbacili zlonamjerne i netočne tvrdnje predstavnika PDP-a koji pokušavaju da prikupe jeftine političke poene, iznoseći neistine da su respiratori i ventilatori za intenzivnu njegu nabavljani po jednoj a isporučeni po tri puta skupljoj cijeni.

Iz poduzeća "Medietik" podsjećaju javnost da su respiratori i ventilatori za Republiku Srpsku nabavljani u jeku pandemije virusa korona u svijetu, kada su bili otežani distributivni kanali a pojedine države su jednostavno vršile zaplijene aviona s medicinskom opremom ako bi se avion našao na njihovoj teritoriji da bi za sebe zadržali medicinsku opremu.

Kopirati
Drag cursor here to close