Vojvodina i BiH

Jačanje turizma uz 'Jahačke staze preko Balkana'

Projekt podržavaju Vijeće za regionalnu suradnju (RCC) i Europska unija, a realizira se u partnerstvu Turističkog klastera Subotica-Palić i ROTOR organizacije za razvoj turizma regije Doboj.
Gospodarstvo / Ulaganja | 14. 01. 2019. u 10:16 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Jahačke staze preko Balkana" naziv je projekta koji će biti implementiran u Vojvodini i Bosni i Hercegovini, a cilj mu je stvoriti novi turistički proizvod i tako privući više posjetitelja i turista u Vojvodinu i BiH. 

Projekt podržavaju Vijeće za regionalnu suradnju (RCC) i Europska unija, a realizira se u partnerstvu Turističkog klastera Subotica-Palić i ROTOR organizacije za razvoj turizma regije Doboj. 

Tijekom trajanja projekta bit će mapirana imanja/konjski centri/ i preduzetnici koji pružaju usluge jahanja, pripremljena studije izvodljivosti o stazi za jahanje u Bosni i Hercegovini i Vojvodini te označene staze za jahanje. 

Kao specifičan cilj projekta je razvijanje jahačke staze od Vojvodine do Bosne i Hercegovine koja će obuhvatiti više od 50 lokacija, a suradnja bi trebala doprinijeti i upoznavanju kulturne i prirodne baštine regija, kao i upoznavanje s domaćim i stranim posjetiteljima. 

Namjera je omogućiti poljoprivrednicima, uzgajivačima konja te konjičkim centrima i pojedincima koji rade s konjima da se pridruže toj stazi i na taj način ostvare dodatni prihod na temelju vlastitih sredstava, i eventualno sudjeluju u zajedničkim nastupima prema donatorima.  

Glavna ciljna grupa projekta su turisti iz zemalja partnera i inostranstva, uglavnom iz zapadne Europe te osobe koje se pojavljuju na tržištu konjičkog turizma kao dodatni tržišni akteri, ali i poljoprivrednici koji su izgubili konkurentnost zbog promijenjenih tržišnih i poljoprivrednih uvjeta. 

Projekt "Jahačke staze preko Balkana" trebao bi doprinijeti obogaćenju turističke ponude u BiH i Vojvodini, većoj posjeti turista zainteresiranih za taj vid turizma te upoznavanju prirodne i kulturno-historijske baštine ovog područja, priopćeno je iz ROTOR organizacije za razvoj turizma.

Kopirati
Drag cursor here to close