Vojarnu dati gospodarstvenicima
''Ovo je način da se riješimo financijskog opterećenja koje smo imali, i uposlimo određen broj radnika'', rekao je načelnik Bugojna.

Vojarnu dati gospodarstvenicima

Gospodarstvo / Ulaganja | 11. 12. 2018. u 11:20 Bljesak.info / Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bugojanski vijećnici donijeli su odluku da se raspiše javni poziv za zakup zemljišta bivše vojarne Armije BiH "Admir Ljubuškić Šutak“, čije objekte je do početka lipnja 2016. koristilo Federalno ministarstvo obrane, odnosno Oružane snage BiH.

Namjera je da se vojarna, koja je privremeno vraćena u posjed općini Bugojno na period od deset godina, stavi na raspolaganje svim potencijalnim investitorima, koji su izrazili želju da ulože sredstva u pokretanje proizvodnje u tom dijelu bugojanske općine.

''Želim se zahvaliti OV-u na donošenju odluke da se raspiše ovaj javni poziv, nakon čega ćemo, u zakonskim okvirima, s Federalnom vladom i svima onima koje bude potrebno pitati, a na osnovu postojećeg ugovora o korištenju, početi uvoditi privredne subjekte na područje vojarne'', kazao je načelnik Bugojna Hasan Ajkunić.

Ovim će se, dodaje, smanjiti rashodi Općine vezani za održavanje vojarne, i pružiti šansa ljudima, koji žele nešto pozitivno uraditi, da to učine na spomenutom lokalitetu.

''Ovo je način da se riješimo financijskog opterećenja koje smo imali, i uposlimo određen broj radnika. Osim toga, stavljanje u funkciju novih pogona, otvorit će mogućnost za intenzivniji gospodarski razvoj ovog područja'', naglasio je.

Bivša vojarna u Bugojnu nalazi se na površini od osamsto duluma zemlje, a raspolaže objektima i infrastrukturom koja, kako se čulo, nudi odlične uvjete za pokretanje određenih vrsta proizvodnje.

Kopirati
Drag cursor here to close