Nova zgrada vlade

Vlada sprema novi krov nad glavom i posao za još 150 službenika?

U ovoj godini, navode novine, očekuje se izbor izvođača koji bi trebao početi raditi na pripremi objekta za smještaj institucija županije…
Gospodarstvo / Ulaganja | 05. 01. 2021. u 10:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Uvidom u izvješće o provedbi projekta energetske učinkovitosti, kao i obnovi, izgradnji i rekonstruiranju javnih objekata u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (2015. – 2020.) vidljivo je kako se na obnovi, odnosno adaptaciji hotela Ero aktivno radi'', objavio je Večernji list.

Novine navode kako će svaki uposlenik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije imati ''svojih'' deset četvornih metara kada se županijska tijela i tijela županijske presele u zgradu nekadašnjeg hotela Ero u Mostaru.

Naime, Večernji list, koji navodi da je imao uvid i u dokument izrade idejnoga rješenja i glavnoga projekta za prilagodbu hotela Ero za smještaj uprave u HNŽ-u, piše kako se u opisu projektnoga zadatka navodi da ''isti tretira prilagodbu hotela Ero u poslovni prostor za smještaj 600 zaposlenih u 19 tijela vlasti HN županije, koji trenutačno imaju oko 500 zaposlenika, a po pravilnicima o unutarnjoj organizaciji, planirano je da imaju 659 zaposlenika''.

''Standard za ovaj tip objekta je 7 četvornih metara po zaposleniku, dok navedeni projektni zadatak predviđa 10 četvornih metara po zaposleniku jer dio prostora treba biti rezerviran za urede rukovoditelja. Adaptacija hotela podrazumijeva radove na interijeru i eksterijeru objekta, kao i na parteru. Istodobno, radna skupina za smještaj županijskih tijela i tijela županijske uprave Vlade HNŽ-a dala je prijedlog rasporeda pojedinih tijela vlasti po katovima'', naveo je Večernji list.

U ovoj godini, navode novine, očekuje se izbor izvođača koji bi trebao početi raditi na pripremi objekta za smještaj institucija županije, pri čemu je ''jasno kako će na svim etažama biti potrebno napraviti prenamjenu''.

''Potrebna je, objašnjava se u dokumentu, funkcionalna adaptacija – nova dispozicija prilagođena stvarnim potrebama budućih korisnika prostora, s novom materijalizacijom unutarnjih ogradnih ploha, otvora, novom opremom objekta, saniranje konstrukcije, ako je potrebno prilikom adaptiranja, adaptacija eksterijera objekta - fasada, vanjski otvori, krovovi. Također, potrebni su i instalaterski radovi poput uklanjanja dotrajalih i nepotrebnih instalacija te postavljanja novih instalacija prilagođenih novom rješenju. U kontekstu adaptacije partera objekta bit će potrebno raditi na parkiralištu, uređenju zelene površine, kao i na nogostupima. Prema svemu sudeći, Županija ima namjeru, nakon kupnje hotela, isti učiniti funkcionalnim središtem u kojemu će na jednom mjestu biti okupljene sve institucije'', piše Večernjak.

Kopirati
Drag cursor here to close